Бурито с наденица и ориз

16/07/2019
"Бурито и бира, бурито и бира, бурито и бира, за да проработи заклинанието, трябва да го кажете три пъти бързо "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За плънката
  • наденицa - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • За тортилите
  • брашно - 2 ½ ч.ч.
  • вода - 180 мл
  • За соса
  • домати - 200 г стерилизирани
  • чушки - 2 бр. печени
  • риган - ¼ ч.л.
  • кимион - ¼ ч.л.
  • сол
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява във вода в съотношение 2:1, отцежда се и се охлажда със студена вода. Нарязаните парчета наденица се запържват в сгорещеното олио.

Брашното се пресява и се смесва с маслото и солта, като се бърка с ръка, докато се получат трохи. Постепенно се налива от хладката вода и продължава да се меси.

От полученото тесто се късат малки топки. Те се разточват на тънки, малки питчици и се запичат в сух тиган за 1 – 2 минути от всяка страна.

Всички продукти за соса се смесват и се пасират в блендер. Сосът се смесва в малка тенджерка с охладения ориз.

Върху тортилите се поставят по няколко парчета наденица, покриват се с плънката и се завиват на руло. Нашето бурито е готово!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар