Начин на приготвяне
Загрейте олиото и запържете наситнените лук и чесън за около 5 минути. Прибавете каймата и разбърквайте, за да стане на ситни трохички.
Овкусете със сол, черен и червен пипер, риган и кимон.
Малко след това прибавете домата, боба и царевицата. Гответе плънката 20-тина минути или докато остане изцяло на мазнина.
Отделно настържете кашкавала.
Леко загрейте тортилите в тигана. По дължината на всяка една сипете по лъжица кашкавал, отгоре от плънката с кайма и накрая добавете от сварения ориз.
Завийте внимателно тортилите, като леко свиете дъното навътре, за да не изтича плънката.
Отгоре върху буритото може да добавите малко заквасена сметана и кориандър.
Мексиканското бурито с кайма е много вкусно.