Сладкиш от круши с извара и конфитюр

05/08/2019
"Правите кафе, а не правите сладкиш от круши с извара и конфитюр - какви хора сте "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции20
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте маслото, захарта, ванилията и солта на пухкав крем и при непрекъснато бъркане прибавете разбитите яйца, а след това и брашното, смесено с бакпулвера и какаото.

Полученото тесто разстелете в правоъгълна намазнена тавичка.

Отделете жълтъците от белтъците на останалите 4 яйца, разбъркайте жълтъците, захарта, сметаната, изварата, пудинга, измитите и подсушени стафиди, настърганата лимонова кора и лимоновия сок.

Прибавете лъжица по лъжица разбитите на твърд сняг белтъци, изсипете сместа върху тестото и я заравнете.

Измийте и обелете крушите, нарежете ги на половинки, почистете ги от семенната им част и ги наредете върху тестото с разреза надолу.

Загрейте фурната предварително до 200 градуса и печете сладкиша в нея 45-55 мин., след това намалете градусите на 175 и го допечете.

Затоплете конфитюра в малък съд, намажете с него крушите на готовия сладкиш и го нарежете на 20 парчета. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар