ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Класическо гаспачо

Класическо гаспачо

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Класическо гаспачо
16/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Все повече започваме да усещаме лятото, затова е хубаво вече да се насочим към освежаващи супички точно като това класическо гаспачо"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • краставици - 1 бр. малка
  • хляб - 2 филийки без кората
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 1 кг червени
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • оцет - на вкус
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хляба накисваме в 1/2 ч.ч. вода за около минута. След това изстискваме добре, като поставяме чесъна, хляба, оцет, захарта, кимиона и половината от доматите.

Поставяме всичко това в блендера, пасираме, докато съставките се смелят добре. Добавяме останалите домати, и тях смиламе и започваме да добавяме на тънка струйка зехтина.

Пасираме, докато сместа стане гладка. Готовата смес прецеждаме, покриваме с капак и поставяме в хладилника за около 3 часа.

Преди да сервираме готовото гаспачо, подправяме със сол и оцет на вкус.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: