Класическо гаспачо

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
669
2k
5k
360
3
16/07/2019
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо740
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хляба накисваме в 1/2 ч.ч. вода за около минута. След това изстискваме добре, като поставяме чесъна, хляба, оцет, захарта, кимиона и половината от доматите.

Поставяме всичко това в блендера, пасираме, докато съставките се смелят добре. Добавяме останалите домати, и тях смиламе и започваме да добавяме на тънка струйка зехтина.

Пасираме, докато сместа стане гладка. Готовата смес прецеждаме, покриваме с капак и поставяме в хладилника за около 3 часа.

Преди да сервираме готовото гаспачо, подправяме със сол и оцет на вкус.

Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
3.00 лв.
Виж ››

Тайната на перфектно нарязаните зеленчуци е в използването на тази удобна помощна щипка

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар