Класическо гаспачо

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
755
3k
6k
447
4
Класическо гаспачо
16/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции3
"Все повече започваме да усещаме лятото, затова е хубаво вече да се насочим към освежаващи супички точно като това класическо гаспачо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хляба накисваме в 1/2 ч.ч. вода за около минута. След това изстискваме добре, като поставяме чесъна, хляба, оцет, захарта, кимиона и половината от доматите.

Поставяме всичко това в блендера, пасираме, докато съставките се смелят добре. Добавяме останалите домати, и тях смиламе и започваме да добавяме на тънка струйка зехтина.

Пасираме, докато сместа стане гладка. Готовата смес прецеждаме, покриваме с капак и поставяме в хладилника за около 3 часа.

Преди да сервираме готовото гаспачо, подправяме със сол и оцет на вкус.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: