Чурос с шоколадов сос

14/08/2019
"Скъпа дието, срещнахме едни чуроси, носехме си шоколадов сос и забравихме за тях "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо480
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 450 г
  • олио - 50 мл
  • сол
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - за пържене
  • За шоколадовия сос
  • шоколад - 300 г натурален
  • прясно мляко - 1 л
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото и солта се поставят в тенджера с 500 мл вода. След като заври, мощността котлона се намалява. Добавя се брашното и се бърка, докато сместа стане достатъчно гъста, за да се оформят филити с шприц.

Сгорещява се олио за пържене. С помощта на шприц се оформят филити и се пускат в него за около 2-3 минути, докато станат златисти. Изваждат се и се ръсват с пудра захар.

Половината от млякото се вари на тих огън заедно с натрошения шоколад. Другата половина се разбърква с царевично брашно и захарта и се прибавя към шоколадовия сос.

Сгъстяването продължава на слаб огън, докато консистенцията стане гладка и хомогенна. След това се маха от огъня и се охлажда, като постоянно се бърка.

Чуросите се поднасят топли с охладения на стайна температура шоколадов сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар