Тесто за питка със сирене

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10479612
12/07/2019
"Ето го и отговорът на въпроса как да направим питката още по-вкусна - просто добавете сирене към тестото "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо359
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и отделете 2 с.л. Активирайте маята с 1 ч.л. захар и 2 с.л. прясно мляко.

В купа смесете прясното мляко, активираната мая, яйцата, солта и олиото. Разбъркайте добре и по малко добавете брашното.

Важното е брашното да се добавя постепенно, за да може да контролирате количеството брашно, за да се получи меко тесто и пухкави питки.

Оставете да удвои обема си (отнема около 30 минути) и едва тогава се заемете с оформянето на питката и добавянето на сиренето.

Сиренето може да добавите, както на вас ви е удобно или: натрошете сиренето, смесете и омесете, или разточете и поръсете с натрошено сирене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар