Тесто за питка със сирене

12/07/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваНовак21632602
"Ето го и отговорът на въпроса как да направим питката още по-вкусна - просто добавете сирене към тестото "
  • Приготвяне30 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и отделете 2 с.л. Активирайте маята с 1 ч.л. захар и 2 с.л. прясно мляко.

В купа смесете прясното мляко, активираната мая, яйцата, солта и олиото. Разбъркайте добре и по малко добавете брашното.

Важното е брашното да се добавя постепенно, за да може да контролирате количеството брашно, за да се получи меко тесто и пухкави питки.

Оставете да удвои обема си (отнема около 30 минути) и едва тогава се заемете с оформянето на питката и добавянето на сиренето.

Сиренето може да добавите, както на вас ви е удобно или: натрошете сиренето, смесете и омесете, или разточете и поръсете с натрошено сирене.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар