Пълнени картофи със сирене и яйца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
3
1405
13/07/2019
"Пълнени картофи, за каквито може само да си мечтаете - при това се приготвят толкова лесно "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 188
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво картофите с вода. Слагаме ги в тенджера. Заливаме с топла вода. Прибавяме щипка сол и сваряваме до готовност, като внимаваме да не ги преварим.

Отливаме водата от тенджерата и оставяме картофите да се охладят. После ги срязваме на половини.

Издълбаваме внимателно средата на всяка половина. Получават се като чашки, които подреждаме в намазана с олио тавичка.

Издълбаната част от картофите слагаме в купа и намачкваме с вилица. Прибавяме настъргано сирене (1 ч.ч.), яйца (2 бр.), маргарин (1 с.л.) и къри на вкус.

Слагаме и наситнена бялата част от почистения и измит зелен лук, като перата заделяме за гарниране. Прибавяме и настъргана скилидка чесън.

Разбъркваме хубаво плънката и разпределяме в картофените чашки. Отгоре може да сложим малко маргарин или масло.

Печем до готовност в нагрята на 200 градуса фурна. Сервираме пълнените картофи, гарнирани с нарязани пера зелен лук и с настъргано сирене.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар