Начин на приготвяне
Измиваме хубаво картофите с вода. Слагаме ги в тенджера. Заливаме с топла вода. Прибавяме щипка сол и сваряваме до готовност, като внимаваме да не ги преварим.
Отливаме водата от тенджерата и оставяме картофите да се охладят. После ги срязваме на половини.
Издълбаваме внимателно средата на всяка половина. Получават се като чашки, които подреждаме в намазана с олио тавичка.
Издълбаната част от картофите слагаме в купа и намачкваме с вилица. Прибавяме настъргано сирене (1 ч.ч.), яйца (2 бр.), маргарин (1 с.л.) и къри на вкус.
Слагаме и наситнена бялата част от почистения и измит зелен лук, като перата заделяме за гарниране. Прибавяме и настъргана скилидка чесън.
Разбъркваме хубаво плънката и разпределяме в картофените чашки. Отгоре може да сложим малко маргарин или масло.
Печем до готовност в нагрята на 200 градуса фурна. Сервираме пълнените картофи, гарнирани с нарязани пера зелен лук и с настъргано сирене.