Пълнени чушки за ценители

12/07/2019
"Който е казал, че пълнените чушки не са гурме предложение, очевидно не е опитал тези "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 877
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чушки - 6 бр.
  • спанак - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене - 100 г козе
  • сирене - 50 г овче
  • сметана - 1 ч.ч. прясна
  • фиде - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • лют червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете ситно нарязания лук, докато стане прозрачен, добавете почистения и измит спанак и бъркайте, за да не загори.

Смесете ги с предварително свареното и добре отцедено фиде, нарязаното на кубчета козе сирене, настърганото овче сирене, счукания чесън и сметаната и овкусете със сол и лют пипер получената плънка.

Отрежете капачетата на чушките, отстранете семето им, натрийте ги със сол и пипер отвън и отвътре и ги напълнете с плънката.

Наредете пълнените чушки в тавичка и ги печете около 45 мин. във фурна, предварително загрята на 200 градуса, като 5 мин. преди да ги извадите, поставете върху всяка тънко парченце кашкавал.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар