Козе сирене с орехи и мед

10/07/2019
"Истински деликатес, който лесно ще приготвите у дома само с две съставки "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо377
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава покрита с хартия за печене се слага козе сирене, оваляно в царевичното брашно и белия равнец. Слага се във фурната за около 3 – 4 минути на 180 – 200 градуса.

Във висок съд се слагат пресният босилек, смлените орехи, зехтинът и малко бял пипер и се пасират.

В тиган се слага медът, след като заври, се слагат балсамовият оцет и филетираният домат. След като се сгъсти сосът, се маха от котлона.

Кората на портокала се бели и реже на тънки ленти, слага се във вряща вода и се добавя захарта. След една минута водата се подменя и се оставя портокалът да поври до изпаряване на водата.

Готовото печено сирене се сервира в чиния, върху него доматите, по ръба на сиренето – портокаловите корички, и се декорира със соса от босилек и пресния розмарин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар