Яхния със скариди и ориз

17/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещения зехтин, добавят се обеленият и нарязан на ситно домат, бульонът, нарязаната на малки кубчета шунка, ориз, грах, шери и шафранът.

Ястието се вари 10 минути на силен огън, след това огънят се намалява и се добавят скариди. Овкусява се със сол и черен пипер и се вари още 5 минути.

Яхнията се сервира, поръсена с наситнения магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар