Свинско с горчица и моркови

Свинско с горчица и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг бут без кост
  • моркови - 600 г
  • лук - 2 средни глави, кромид
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 30 г краве
  • горчица - 1 с.л. дижонска
  • дафинови листа - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото от свински бут, подсушете го, намажете го с горчицата и го оставете да отлежи 15 мин.

В тенджера сгорещете олиото, изпържете месото от всички страни на силен огън, добавете ситно нарязания лук и три от остърганите моркови, оформени на кубчета, намалете котлона и задушавайте 4-5 мин.

Прибавете доматеното пюре, залейте с бульона, добавете дафиновия лист, похлупете тенджерата и варете 2 часа на тих огън.

Извадете месото от тенджерата, увийте го в алуминиево фолио и го сложете на топло място.

Претрийте соса през сито, кипнете го и го подправете с черен пипер и сол.

Нарежете останалите остъргани моркови на тънки дълги ивички, бланширайте ги в кипяща вода за 4 мин. и ги отцедете добре.

В тиган загрейте силно маслото, сипете бланшираните моркови и захарта и ги пържете 3-4 мин. на слаб огън, след което ги поръсете с черен пипер и сол и ги свалете от огъня.

Нарежете месото, разпределете го по чиниите, залейте го със соса и го гарнирайте с пържени моркови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: