Начин на приготвяне
Разбийте две от яйцата и ги смесете с две от ванилиите и половината лимонада.
Вземете две кори, намажете с олио долната, сложете върху нея втората, намажете и нея и наръсете с част от яйчената смес.
Намажете отгоре с малко извара, наредете равномерно върху нея парченца локум, навийте корите на не много стегнато руло и ги сложете в намазана с малко олио тава.
Пригответе по същия начин и останалите кори за баница, докато напълните тавата.
Сгорещете останалото олио, налейте го по ръбовете между рулата и сложете отгоре бучици масло – по-вкусно е, ако е мандраджийско.
Смесете разбитото трето яйце с останалата ванилия и втората чаша лимонада, залейте баницата и я печете 40 мин. в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до златистокафяво.
Готовата сладка баница наръсете с вода, завийте я с кърпа или хартия и я оставете да престои поне 30 мин., за да омекне, да изстине и тогава по-добре се усеща аромата ѝ.