Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Бирено мезе от паниран телешки език

Бирено мезе от паниран телешки език

Бирено мезе от паниран телешки език2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"И това ако не е победителят в рубриката Табиетлийско бирено мезе - вижте го само"

Необходими продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • магданоз - 2 - 3 корена
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 к.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте телешкия език и го сложете да се вари заедно с нарязаните морков, целина и корени.

След като езикът се свари, го обелете, оставете го да изстине и го нарежете на филийки.

Потопете ги последователно в разбитите яйца и галетата и ги изпържете от двете страни до леко зачервяване.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: