Начин на приготвяне
Почистените калмари и скаридите. Калмарите се варят в подсолена вода до омекване, след което се изваждат и се нарязват на малки парченца.
Връщаме парченцата калмари обратно във врящата вода и добавяме зелето, нарязано на ситно заедно със скаридите.
Когато зелето омекне добавяне картофите, които сме нарязали на кубчета.
Останалите зеленчуци задушаваме заедно със сланината и доматеното пюре в друг съд. Подправяме ги с оцет и сол и готвим до омекване.
Когато картофите омекнат, към тях добавяме останалите задушени зеленчуци и варим още 10 минути. Слагаме сол /ако има нужда/, захар, оцет и пресованите скилидки чесън.
Преди поднасяне сипваме малко сметана във всяка порция и украсяване с магданоз.