Пълнен хляб със свинско

03/09/2019
"С какво друго да напълним хляба, освен с вкусно свинско "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо930
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 350 г без кост
  • лук - 1 глава, кромид
  • хляб - 1 голяма питка
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • пилешки бульон - 300 мл
  • тъмна бира - 200 мл
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган сгорещете маслото, сипете брашното и го бъркайте, докато стане златисто.

Свалете тигана от котлона и на тънка струйка налейте при брашното горещия бульон и бирата, след което върнете сместа на огъня.

Добавете горчицата и варете на слаб огън още 5 мин., докато сосът се сгъсти.

В друг тиган загрейте малко олио и изпържете накълцаното на тънки ивички месо заедно нарязания на полукръгчета лук, като бъркате постоянно.

След което ги прибавете към готовия сос, разбъркайте и гответе 15 мин. на слаб огън.

Отрежете капаче на хляба, с остър нож изрежете средата му, като оставите 1-2 см от стените му.

Изсипете рагуто в хляба, покрийте го с отрязаното капаче и го сложете за 10 мин. в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Поднесете целия хляб, след което с лъжица разпределете рагуто по чиниите, а хляба нарежете на филийки.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар