Селска манджа с кайма и кисело зеле

08/07/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо83
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно киселото зеле, леко го посолете и с част от него запълнете 1/3 от йенската тенджера или друг дълбок съд за печене (с похлупак).

Омесете каймата като за сарми с ориза, наситнените лук, чесън и копър, вегета и малко вода, за да поомекне ориза, и я изсипете върху зелето.

Разстелете върху каймата останалото кисело зеле, залейте с малко вода и олиото, затворете тенджерата и сложете ястието да се пече в загрята на 200 градуса фурна.

Когато отворените сарми са почти готови, разпределете отгоре нарязаните на кубчета и овкусени със счукан чесън и черен пипер домати.

Върнете йената във фурната, без да я захлупвате, и печете ястието, докато водата на доматите се изпари.

Преди да го поднесете, го поръсете с прясно накълцан магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар