Сарми със зелеви листа

08/07/2019
"Коледна трапеза без сарми е като дом без елха - не можем да ги пропуснем за нищо на света "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо967
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се листата от по–голяма зелка и се попарват във вряща подсолена и подкиселена вода.

Лукът се почиства и измива, нарязва се на дребно и се задушава в растителната мазнина до омекване.

Прибавят се изчистеният и измит ориз, малко гореща вода и сол. Задушаването продължава, докато оризът набъбне.

Тогава се прибавят дребно нарязаният магданоз и черен пипер. Сместа се разбърква и от нея се правят сарми в зелевите листа.

Сармите се нареждат в тава или плитка тенджера, заливат се с водата, в която са попарени листата, поръсват се с разтопеното прясно масло и се варят или се пекат във фурна.

Поднасят се с кисело мляко.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар