Начин на приготвяне
Смесете бакпулвера и брашното и ги пресейте предварително.
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци, и разбийте жълтъците с по-голямата част от захарта.
Постепенно и на тънки струйки сипете прясното мляко и олиото, продължете да разбърквате.
Дойде ред да добавим брашното. Препоръчително е то да се добавя лъжица по лъжица и да се разбърква с шпатула само в една посока.
Но ако нямате много свободно време, използвайте миксер, който сте включили на ниска степен и отново добавяйте по малко брашното.
Разбийте белтъците на твърд сняг (съдът и бъркалките трябва да са чисти и сухи, в противен случай няма да ви се получи) с останалото количество захар.
Разбитите белтъци се добавят с лъжица и се бъркат с шпатула, отново в една посока. Тук не се препоръчва да се използва миксер.
Изсипете сместа в тава по избор и изпечете за около 30-40 минути.
Проверете с клечка за зъби (ако тя е суха, кексът е готов).