Кекс за начинаещи

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър23737612
08/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо159
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете бакпулвера и брашното и ги пресейте предварително.

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци, и разбийте жълтъците с по-голямата част от захарта.

Постепенно и на тънки струйки сипете прясното мляко и олиото, продължете да разбърквате.

Дойде ред да добавим брашното. Препоръчително е то да се добавя лъжица по лъжица и да се разбърква с шпатула само в една посока.

Но ако нямате много свободно време, използвайте миксер, който сте включили на ниска степен и отново добавяйте по малко брашното.

Разбийте белтъците на твърд сняг (съдът и бъркалките трябва да са чисти и сухи, в противен случай няма да ви се получи) с останалото количество захар.

Разбитите белтъци се добавят с лъжица и се бъркат с шпатула, отново в една посока. Тук не се препоръчва да се използва миксер.

Изсипете сместа в тава по избор и изпечете за около 30-40 минути.

Проверете с клечка за зъби (ако тя е суха, кексът е готов).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар