Риба с картофи и сметана в гювечета

08/07/2019
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • морска риба - 600 г филе
  • картофи - 4 бр.
  • домати - 4 с.л. пасирани, от консерва
  • краставички - 4 бр. мариновани
  • лук - 1 глава, кромид
  • сметана - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разпределете в 4 гювечета обелените, измити и нарязани на ладийки картофи и предварително изпържения до прозрачност в сгорещеното олио ситно накълцан лук.

Подправете ги на вкус със сол и черен пипер, налейте малко вода, похлупете гювечетата и ги сложете за 20 мин. в предварително загрятата на 200 градуса фурна.

Нарежете на кубчета измитото и подсушено филе и краставичките, разпределете ги в гювечетата и ги залейте с пасираните домати и сметаната.

Върнете гювечетата във фурната и печете ястието още 15-16 мин. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар