Начин на приготвяне
Обелете едната глава лук и две скилидки чесън, накълцайте ги на ситно и ги изпържете до прозрачност в загрятото масло.
Добавете почистения, измит и нарязан лентички спанак и задушавайте всичко 3-4 мин. при непрекъснато бъркане.
Наръсете с лимоновия сок, залейте със сметаната, овкусете с индийското орехче, черен пипер и сол и след като сосът кипне, свалете съда от огъня.
Нарежете бекона на кубчета и го запържете в тефлонов тиган за 3-4 мин, добавете останалите ситно нарязани глава лук и скилидка чесън и след 3-4 мин. отстранете тигана от котлона.
Предварително сварените според указанието на опаковката и отцедени добре фетучини разбъркайте със спаначения сос и беконовата смес, поръсете ги с настъргания пармезан и ги поднесете веднага.