Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фетучини със спаначен сос и бекон

Фетучини със спаначен сос и бекон

Фетучини със спаначен сос и бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • спагети - 400 г
  • бекон - 120 г
  • спанак - 600 г листа
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • пармезан - 50 г
  • сметана - 200 мл
  • лимонов сок - ½ с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете едната глава лук и две скилидки чесън, накълцайте ги на ситно и ги изпържете до прозрачност в загрятото масло.

Добавете почистения, измит и нарязан лентички спанак и задушавайте всичко 3-4 мин. при непрекъснато бъркане.

Наръсете с лимоновия сок, залейте със сметаната, овкусете с индийското орехче, черен пипер и сол и след като сосът кипне, свалете съда от огъня.

Нарежете бекона на кубчета и го запържете в тефлонов тиган за 3-4 мин, добавете останалите ситно нарязани глава лук и скилидка чесън и след 3-4 мин. отстранете тигана от котлона.

Предварително сварените според указанието на опаковката и отцедени добре фетучини разбъркайте със спаначения сос и беконовата смес, поръсете ги с настъргания пармезан и ги поднесете веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: