Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния с пресни картофи и бакла на зърна

Яхния с пресни картофи и бакла на зърна

Яхния с пресни картофи и бакла на зърна
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Постни яхнийки за малки и големи с чуден вкус"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • зелена бакла - на зърна 1 купичка
  • картофи - 5 - 6 бр. пресни
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • сол
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно, а морковът - на колелца. Слагат се в тенджера и се задушават, докато омекнат.

Прибавят се зърната бакла, а малко след това - и нарязаните пресни картофи, също да се задушат.

В тенджерата се добавя брашното и червеният пипер. След като се запържат, се добавят нарязаните консервирани домати.

Налива се топла вода, посолява се на вкус и яхнията се оставя да се готви на умерена температура, като периодично се разбърква.

Когато е готова яхнията с картофи и бакла, се прибавя нарязан на ситно пресен копър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: