Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен шаран със задушени зеленчуци и бира

Печен шаран със задушени зеленчуци и бира

Печен шаран със задушени зеленчуци и бира1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • шаран - 1 бр. около 800 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 2 корена
  • магданоз - 3 стръка
  • копър - 3 стръка
  • мед - 1 ч.л.
  • светла бира - 2 ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в 2 с.л. зехтин ситно нарязания лук и настърганите на едро ренде моркови и магданозени корени и ги посолете на вкус.

Почистете добре шарана от люспите и вътрешностите, натрийте го със сол и черен пипер, напълнете го с част от задушени зеленчуци и го зашийте.

Намажете тавата с останалия зехтин, сложете напълнения шаран и го залейте с меда, разреден с 1 с.л. топла вода.

Внимателно налейте в тавата бирата, като се стараете да не попадне от нея върху шарана.

Добавете отстрани останалите задушени зеленчуци и печете ястието 20-25 мин. във фурна при 180 градуса.

Поднесете печения шаран, като го украсите със стръкчетата магданоз и копър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: