Печен шаран със задушени зеленчуци и бира

05/07/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в 2 с.л. зехтин ситно нарязания лук и настърганите на едро ренде моркови и магданозени корени и ги посолете на вкус.

Почистете добре шарана от люспите и вътрешностите, натрийте го със сол и черен пипер, напълнете го с част от задушени зеленчуци и го зашийте.

Намажете тавата с останалия зехтин, сложете напълнения шаран и го залейте с меда, разреден с 1 с.л. топла вода.

Внимателно налейте в тавата бирата, като се стараете да не попадне от нея върху шарана.

Добавете отстрани останалите задушени зеленчуци и печете ястието 20-25 мин. във фурна при 180 градуса.

Поднесете шарана, като го украсите със стръкчетата магданоз и копър. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар