Печен шаран със задушени зеленчуци и бира

05/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр. около 800 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 2 корена
  • магданоз - 3 стръка
  • копър - 3 стръка
  • мед - 1 ч.л.
  • светла бира - 2 ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в 2 с.л. зехтин ситно нарязания лук и настърганите на едро ренде моркови и магданозени корени и ги посолете на вкус.

Почистете добре шарана от люспите и вътрешностите, натрийте го със сол и черен пипер, напълнете го с част от задушени зеленчуци и го зашийте.

Намажете тавата с останалия зехтин, сложете напълнения шаран и го залейте с меда, разреден с 1 с.л. топла вода.

Внимателно налейте в тавата бирата, като се стараете да не попадне от нея върху шарана.

Добавете отстрани останалите задушени зеленчуци и печете ястието 20-25 мин. във фурна при 180 градуса.

Поднесете печения шаран, като го украсите със стръкчетата магданоз и копър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар