Печена риба с кашкавал и сметана

05/07/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бяла риба - 600 г филе или др.
  • кашкавал - 100 г твърд
  • яйца - 3 бр.
  • течна сметана - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от кожата, измийте я, подсушете я, нарежете я на парчета, посолете ги и ги поръсете с черен пипер.

В голям тиган сгорещете малко олио и запържете парчетата риба по 1 мин. от всяка страна.

Настържете кашкавала на едро ренде, смесете го с разбити жълтъци, налейте сметаната и разбъркайте.

Разбийте белтъците на твърд сняг и постепенно ги добавете към кашкавалената смес, поръсете с брашното и внимателно размесете.

Намажете с мазнина огнеупорна форма за печене, наредете рибата и я покрийте равномерно с получената смес.

Сложете ястието да се пече на 170 градуса, докато получи златист загар, и го сервирайте, докато е горещо. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар