Сиропиран сладкиш от грис по италиански

05/07/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
"Кани ви на кулинарна пътешествие в Италия, където сладкишите са толкова неустоимо вкусни "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо500
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маргарина, разбийте го с 200 г захар, добавете яйцата едно по едно и изварата – на порции и разбийте леко сместа.

Разбъркайте гриса с бакпулвера и постепенно го прибавете към изварената смес.

Намажете с мазнина правоъгълна тавичка, изсипете в нея сместа, подравнете я и печете сладкиша 45 мин. по средата на загрята умерена фурна.

Сипете 125 мл вряла вода върху останалата захар, прибавете портокаловия сок, сложете сместа на огъня и като кипне, варете сиропа 3 мин. при непрекъснато бъркане.

Залейте веднага изпечения сладкиш със сиропа и го поръсете с накълцаните бадеми.

По желание поднесете готовия сиропиран сладкиш със сметана. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар