Най-хрупкавите тиквички

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
144
494
550
46
05/07/2019
"Най-хрупкавите тиквички си търсят изгладняла компания за споделен обяд "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 674
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките (1 - 2 бр., зависи колко са големи), подсушаваме и почистваме от дръжките. Нарязваме тиквичките на тънки колелца (5 мм приблизително). Всяко кръгче, посоляваме и слагаме в чиния.

Когато посолим всички тиквички, кръгче по кръгче, овалваме обилно в бяло брашно. Като оваляме всички в брашно, ги оставяме да поседят, докато брашното по тиквичките се овлажни.

Загряваме повече олио в тиган или касерола и изпържваме добре тиквичките от двете страни. Изваждаме изпържените тиквички с готварски щипки и ги слагаме върху решетка, като ги подреждаме една, до друга, за да не омекват.

Готовите тиквички сервираме веднага, още докато са хрупкави, със сос, приготвен от смесени кисело мляко (1 к.ч.), майонеза (1 с.л.), зехтин (1 с.л.), щипка сол, щипка черен пипер, наситнени връхчета копър и пасирана скилидка чесън.

Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
9.20 лв.
Виж ››

Лесно ще накарате гостите ви да ахнат от изненада през вида на атрактивните ястия, които сте приготвили с помощта на спираловидната резачка за зеленчуци и плодове

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар