Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките (1 - 2 бр., зависи колко са големи), подсушаваме и почистваме от дръжките. Нарязваме тиквичките на тънки колелца (5 мм приблизително). Всяко кръгче, посоляваме и слагаме в чиния.
Когато посолим всички тиквички, кръгче по кръгче, овалваме обилно в бяло брашно. Като оваляме всички в брашно, ги оставяме да поседят, докато брашното по тиквичките се овлажни.
Загряваме повече олио в тиган или касерола и изпържваме добре тиквичките от двете страни. Изваждаме изпържените тиквички с готварски щипки и ги слагаме върху решетка, като ги подреждаме една, до друга, за да не омекват.
Готовите тиквички сервираме веднага, още докато са хрупкави, със сос, приготвен от смесени кисело мляко (1 к.ч.), майонеза (1 с.л.), зехтин (1 с.л.), щипка сол, щипка черен пипер, наситнени връхчета копър и пасирана скилидка чесън.