Пилешка супа с картофи

03/07/2019
"Иииии малко картофче, с което да уплътните вкуса на любимата картофена супичка - ето ви кулинарно чудо "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо268
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 350 г гърди
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 250 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • пресен магданоз - 4 с.л. ситно накълцан
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • брашно - 40 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • костен бульон - 1 ½ л
  • лимони - 1 ч.л. сока
  • олио - 40 г
  • горчица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете наситнения лук в олиото и малко вода, добавете нарязаното на парченца месо и го запържете, след което поръсете с червения пипер, разбъркайте и разредете запръжката с бульона.

Сипете вътре нарязаните картофи и моркови, посолете, добавете зърната черен пипер, горчицата и сока от лимона, разбъркайте и варете супата, докато стане готова.

Разтворете брашното в млякото и налейте застройката в супата при непрекъснато бъркане.

Поръсете готовата пилешка супа с магданоза и яйцата¸нарязани на кубчета, и я поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар