Начин на приготвяне
Отрежете капачетата на чушките, внимателно ги почистете от вътрешността и семките и ги сварете (заедно с капачетата) за около 5 мин. в подсолена вода.
Бланширайте спанака, отцедете го добре, нарежете го на ситно заедно с лука и чесъна и ги разбъркайте добре.
Прибавете към плънката зехтина, счуканите ядки (без 4), настъргания кашкавал и две нарязани филета аншоа, подправете със сол и черен пипер и напълнете чушките.
Гарнирайте всяка чушка с филенце аншоа и цяла ядка, сложете им капачетата, подредете ги в тавичка, поръсете ги с по няколко капки зехтин, сипете чаша вода и изпечете ястието на умерена фурна за около 30 мин.
Преди да сервирате готовите пълнени чушки, ги украсете с цели листенца босилек.