Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с аншоа и ядки

Пълнени чушки с аншоа и ядки

Пълнени чушки с аншоа и ядки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • чушки - 4 едри
  • спанак - 1 кг
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 2 глави, кромид
  • босилек - 4 - 8 листенца
  • ядки - 75 г по избор
  • риба - 6 филенца аншоа от консерва
  • кашкавал - 150 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачетата на чушките, внимателно ги почистете от вътрешността и семките и ги сварете (заедно с капачетата) за около 5 мин. в подсолена вода.

Бланширайте спанака, отцедете го добре, нарежете го на ситно заедно с лука и чесъна и ги разбъркайте добре.

Прибавете към плънката зехтина, счуканите ядки (без 4), настъргания кашкавал и две нарязани филета аншоа, подправете със сол и черен пипер и напълнете чушките.

Гарнирайте всяка чушка с филенце аншоа и цяла ядка, сложете им капачетата, подредете ги в тавичка, поръсете ги с по няколко капки зехтин, сипете чаша вода и изпечете ястието на умерена фурна за около 30 мин.

Преди да сервирате готовите пълнени чушки, ги украсете с цели листенца босилек.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: