Доматени палачинки с прясно мляко

21/08/2019
"Как се правят розови палачинки ли - ами ето така - с доматки и прясно мляко "
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и се нарязват на едри парчета, задушават се до омекване, пасират се през сито или гъста цедка, за да се отстраняват люспите и семената.

Полученият сос, след като изстине, се смесва с прясното мляко и разбити яйца.

Прибавя се постепенно и при непрекъснато разбъркване брашното.

От получената гладка кремообразна каша се изпържват палачинки в тиган със средна големина.

Прегъват се на две (като полумесец), поръсват се с натрошеното сирене, размесено с дребно нарязания магданоз, и се поднасят като предястие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар