Варена кокошка с вкусен сос

01/07/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо37
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете на порции кокошката, измийте ги, подсушете ги, натрийте ги с червения пипер, сол, черен пипер и ситно нарязаните листенца босилек и ги запържете в сгорещеното олио от всички страни.

Прибавете ситно нарязания лук, налейте виното, бульона и водата и варете под похлупак 20 мин., след което извадете месото и варете соса, докато намали обема си с 1/3.

Сипете в соса нарязаните на едри парчета почистени гъби, добавете сметаната и след като кипне, поръсете с черен пипер и сол и налейте коняка.

Разпределете порциите месо в чинии и ги залейте със соса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар