Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Малки питки»Содени питки с прясно мляко

Содени питки с прясно мляко

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Содени питки с прясно мляко
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Не стават пухкави като тези с мая, но ние пак ги препочитаме пред всички други, защото са супер"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • бакпулвер - 1/2 пакет
  • олио - 2 с.л.
  • сирене - 100 г
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 400 г за меко тесто
  • масло - за намазване след изпичане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукваме яйцето и с прясното мляко се разбива с вилица. Добавя се олио, сол, щипка захар.

В оцета се сипва бакпулверът и се разбърква да шупне, после се добавя в купата.

Натрошава се сирене и с брашното се месимеко тесто.

Оставя се 20 -30 минути да почине и се разделя на 5 части. Всяка се оформя на фитил една педя и се навива на роза, като краят се пъхва отдолу.

Хлебчетата се нареждат в тава, намазваме отгоре с четка с олио и печем на 180°C с вентилатор до златисто.

Изваждат се содените питки и намазваме с масло, покриват се с кърпа и сервираме.

Добър апетит с тези много вкусни содени питки в прясно мляко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: