Нестерилизирани мариновани люти чушки

01/07/2019
"Специално предолжение за феновете на лютичкото - перфектните мариновани люти чушки, които нямат нужда от стерилизиране "
  • Приготвяне40 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 590
  • Преглеждания за месеца14581
  • Преглеждания за седмицата374
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • люти чушки - 3 кг
  • целина - 2 стръка, листа
  • оцет - около 3 ч.ч.
  • вода - около 6 ч.ч.
  • черен пипер - 15 - 20 зърна
  • бахар - 10 - 12 зърна
  • дафинови листа - 4 - 5 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете различни по цвят и големина люти чушки, измийте ги, надупчете ги с игла, отрежете дръжките им и ги наредете плътно в буркани, като слагате между тях листенца целина.

Сварете марината от 2 части вода, 1 част оцет, солта и зърната бахар и черен пипер и докато е още гореща, залейте чушките.

Оставете ги да престоят една нощ, без да ги затваряте, и на сутринта долейте с останалата марината, като ако не ви стигне, сварете допълнително в същата пропорция, и затворете плътно бурканите, без да ги стерилизирате.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар