Телешки кюфтета със зеленчуци и ароматен сос

20/08/2019
"Ако направите всичко както трябва, ще получите най-сочните телешки кюфтенца "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо342
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете обелената глава лук, счукайте 2 скилидки чесън, размесете ги с каймата, поръсете със сол, черен пипер, кимион и червен пипер, омесете добре и оставете сместа да престои 20 мин.

Оформете от каймата кюфтета с диаметър 4-5 см и ги изпържете на умерен огън в сгорещеното олио.

Накълцайте джоджена и заедно с останалия счукан чесън го разбъркайте добре с киселото мляко и поръсете със сол и черен пипер.

Обеления червен лук нарежете на по 8 части, краставицата – на кръгчета, доматите – както обикновено и ги разпределете по чиниите заедно с кюфтетата.

Украсете порциите със стръкчета магданоз и отделно поднесете млечен сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар