Шилешка курбан чорба с пресечена застройка

30/08/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо882
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете шилешкото месо заедно дроба и нарязаните на дребно морков и целина.

Прецедете бульона и към него прибавете нарязаните на късчета месо и дроб, ориз и надробените чушки и домати.

Изпържете лука отделно в маслото, прибавете към него ½ от брашното, изсипете го в бульона и оставете чорбата да поври още малко на слаб огън.

Преди да я свалите от огъня, направете застройка с яйцето и останалото брашно, изсипете я в чорбата, за да се пресече, и добавете накълцания джоджен.

Поръсете готовата шилешка курбан чорба с нарязания на ситно магданоз и я поднесете.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар