ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хапки»Хрупкави пилешки жулиени със сусам

Хрупкави пилешки жулиени със сусам

Хрупкави пилешки жулиени със сусам
28/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г гърди
  • яйца - 2 бр.
  • сусам - 1 - 2 пакетчета
  • олио - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките гърди, подсушете ги, нарежете ги на жулиени с дебелина 1 см и ги поръсете със сол и черен пипер.

В купа разбийте яйцата и потопете жулиените един по един в тях.

Вземете по-голяма чиния, сипете в нея сусама и оваляйте жулиените в него от всички страни, като леко ги притискате.

Сгорещете в тиган повечко олио и изпържете в него пилешките хапки по 3-4 мин. от двете страни, докато станат златисти.

Извадете ги и ги сложете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Сервирайте жулиените, докато са топли, с пресни или задушени зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: