Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Ореховки»Канелени сладки с орехова плънка

Канелени сладки с орехова плънка

Канелени сладки с орехова плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - колкото поеме
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • свинска мас - 1 ч.ч. разтопена
  • мая - колкото локум
  • жълтъци - 5 бр.
  • ванилия - 1 прахче
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • орехи - 2.5 ч.ч. смлени ядки
  • белтъци - 3 бр.
  • канела - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.ч.
  • За украса
  • захарни пръчици - цветни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе плънката, като смесите смлените орехови ядки със захарта, белтъците и канелата.

Разбъркайте прясното мляко, маста, жълтъка, ванилията, захарта, маята и солта и като добавяте по малко брашно, месете, докато получите средно меко тесто за сладки, което разделете го на 5 топки.

Всяка от тях разточете на правоъгълна кора, върху половината от нея разстелете част от плънката, покрийте я с другата половина, намажете отгоре с жълтък и поръсете със захарни пръчици.

Нарежете с къдраво ножче на ленти или пръчици и печете сладките в предварително загрята до 200 градуса фурна. Печете ги, докато порозовеят.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: