Класическа пица с моцарела

27/06/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте 2 с.л. зехтин, изпържете в него ситно нарязания чесън до прозрачност, прибавете бланшираните за 30 сек. във вряла вода, отцедени, обелени и надробени на малки парченца домати, разбъркайте и задушавайте 3-4 мин.

Подправете соса с мащерката, черен пипер и сол, свалете го от котлона и го оставете да изстине.

Пресейте брашното в дълбок съд, направете дупка по средата, сипете в нея размачканата и разбъркана с 50 мл топло мляко мая, покрийте с кърпа и оставете на топло място за 20 мин.

Добавете останалото мляко, солта, захарта и 6 с.л. зехтин, замесете тесто за пица, покрийте го и оставете да втасва 30 мин.

Омесете го още веднъж, разточете ги на кръгла кора, наредете я в голяма намаслена тава и я намажете със зехтин.

Разстелете върху пицата доматената смес, отгоре наредете нарязаната на кръгчета моцарела, напръскайте с останалия зехтин и я сложете да се пече 17-20 мин. в средата на предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар