Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Зеленчукова крем супа с месни топчета

Зеленчукова крем супа с месни топчета

Зеленчукова крем супа с месни топчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г от плешка без кост
  • картофи - 4 средни
  • карфиол - 1 главичка
  • лук - 1 глава, кромид
  • копър - ½ връзка
  • сметана - 4 с.л. (38 %)
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете месото заедно с лука, добавете сметаната, черен пипер и сол на вкус и омесете кайма, от която оформете топчета и ги сварете във вода.

Отделно сложете 1 л вода да заври и пуснете вътре обелените картофи, накъсания на розички карфиол и черен пипер на вкус.

Когато зеленчуците омекнат, ги претрийте през сито, върнете полученото пюре на огъня и го разредете с отвара от варенето.

Добавете миниатюрните кюфтенца, оставете така приготвената супа топчета да заври отново и я поръсете с наситнения копър.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: