Начин на приготвяне
Сложете измития със студена вода ориз в тенджера, залейте го с вряла вода, посолете го и го варете 20 мин. на тих огън.
Измийте калмарите, подсушете ги, нарежете ги на пръстени, пуснете ги в кипяща вода и след 2 мин. ги изцедете в гевгир.
В тиган сгорещете олиото, изпържете в него за 3-4 мин. ситно нарязания лук, счукания чесън и половината накълцан копър.
Добавете калмарите, гответе всичко 1 мин. при непрекъснато бъркане, след което залейте със сметаната, овкусете със сол и черен пипер и задушавайте още 2 мин.
Разпределете по чиниите отцедения ориз във формата на венец, в средата сипете калмарите, поръсете ги с едро настърган кашкавал, а върху него наръсете останалия накълцан копър.