Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пиле, задушено в зеленчуков сос

Пиле, задушено в зеленчуков сос

Пиле, задушено в зеленчуков сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
"Пиле и зеленчуци - класическа комбинация за чревоугодници"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • картофи - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 главичка
  • лук - 2 глави, кромид
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилето, ако е домашно, добре е да го опърлите със спирт, след което го нарежете на порции и го запържете в силно сгорещеното олио.

Извадете го и в същото олио запържете нарязаните на дребно лук, морков, картофи и целина и добавете доматеното пюре, дафиновия лист, чубрицата, черния пипер и солта.

Залейте сместа с виното, разредете я с малко бульон или топла вода, върнете обратно парчетата пиле и задушете ястието, докато месото омекне.

Извадете месото, сгъстете с малко препържено брашно соса, пасирайте го, подправете на вкус и пак върнете пилето.

Ястието можете да гарнирате с картофено пюре или задушен в масло ориз или грах.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: