Пиле, задушено в зеленчуков сос

09/10/2019
"Пиле и зеленчуци - класическа комбинация за чревоугодници "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилето, ако е домашно, добре е да го опърлите със спирт, след което го нарежете на порции и го запържете в силно сгорещеното олио.

Извадете го и в същото олио запържете нарязаните на дребно лук, морков, картофи и целина и добавете доматеното пюре, дафиновия лист, чубрицата, черния пипер и солта.

Залейте сместа с виното, разредете я с малко бульон или топла вода, върнете обратно парчетата пиле и задушете ястието, докато месото омекне.

Извадете месото, сгъстете с малко препържено брашно соса, пасирайте го, подправете на вкус и пак върнете пилето.

Ястието можете да гарнирате с картофено пюре или задушен в масло ориз или грах.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар