Гъбени крокети с пушен кашкавал

25/06/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните гъби се почистват, нарязват се на много ситно и се сваряват в подсолена вода с шипка кориандър.

В маслото се запържва брашното, разрежда се с млякото с разбитите в него яйца и се вари на тих огън до сгъстяване.

Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква с гъбите.

Олиото се загрява добре. С намазана с масло лъжица се оформят крокети, овалват се в галетата и се пържат в олиото от две страни до златисто.

Пушеният кашкавал се настъргва на ситно. Още топли гъбените крокети се наръсват с него.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар