Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пресни картофи по селски на фурна

Пресни картофи по селски на фурна

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пресни картофи по селски на фурна
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Сега разбирате ли защо при първа възможност тичаме на село - кой би пропуснал да опита тези пресни картофки"

Необходими продукти

  • пресни картофи - 4 - 5 едри
  • галета - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • куркума - 1 равна ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити и обелени картофи и нарязват като за пържене, но на по-дебели резени.

В тенджера се заливат с вода и малко сол, варим за 5 минути и отцеждаме добре. Нареждат се върху кухненска кърпа и се подсушват.

В дълбока чиния се смесват галета, червен и черен пипер, малко сол, риган, чубрица и олио.

Всяко картофче се овалва в сместа, може по няколко, за да стене по-бързо. Нареждат се върху хартия за печене. Фурната е загрята на 180 градуса, печем картофките до златисто. Изваждат се в чиния.

Бързо и вкусно за мезе или гарнитура! Рецепта от Илияна от блога Щъркелово гнездо!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: