Пресни картофи по селски на фурна

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
999
795
239
4
24/06/2019
"Сега разбирате ли защо при първа възможност тичаме на село - кой би пропуснал да опита тези пресни картофки "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 922
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити и обелени картофи и нарязват като за пържене, но на по-дебели резени.

В тенджера се заливат с вода и малко сол, варим за 5 минути и отцеждаме добре. Нареждат се върху кухненска кърпа и се подсушват.

В дълбока чиния се смесват галета, червен и черен пипер, малко сол, риган, чубрица и олио.

Всяко картофче се овалва в сместа, може по няколко, за да стене по-бързо. Нареждат се върху хартия за печене. Фурната е загрята на 180 градуса, печем картофките до златисто. Изваждат се в чиния.

Бързо и вкусно за мезе или гарнитура! Рецепта от Илияна от блога Щъркелово гнездо!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар