Панирани зелеви шницели

25/06/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо169
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • прясно зеле - 1 глава
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • галета - 1 ч.ч.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • масло - 80 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете външните листа на зелката и я разрежете на 2 половини.

В голяма тенджера сгорещете вода, посолете я и след като заври, пуснете в нея зелето.

Варете го, докато стане готово, като внимавате да не се развари.

Извадете двете половинки, сложете ги да се отцедят в гевгир и след това ги нарежете на тънки резени заедно с кочана.

Разбитите със соевия сос и черния пипер яйца сипете в чиния, брашното – във втора, а галетата - в трета.

Потопете резените зеле в яйцата, оваляйте ги в брашното, отново в яйцата и накрая - в галетата и изпържете в горещото масло панираните зелеви шницели.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар