Панирани хапки от кашкавал и сирене

АнабелАнабел
Ветеран
548
2k
1k
216
23/06/2019
"Перфектното бирено мезе идва на трапезата ви под формата на свежи панирани хапки от кашкавал и сирене "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 273
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кашкавал - 200 г твърд
  • сирене - 200 г краве
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 6 с.л. +6 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За панирането на кашкавала и сиренето е необходимо те да се срежат на цяла плочка или направо на хапки.

След това се поставят във фризера за да се стегнат, но не и да замръзват.

В купа се разбиват яйцата и към тях се прибавя половината от браното.

Нарязаните кашкавалчета и сиренца първо се овалват в останалото брашно, след което се потапят и овалват в яйчената панировка.

Изпържват се в сгорещено олио, като по втеме на пърженето се обръщат, за да придобият златист загар от всякъде.

Не бива да се прекалява с пърженето, за да не се разтекат.

Красиво иноксово кръгло плато 40 cм.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Красиво иноксово кръгло плато 40 cм.
15.99 лв.
Виж ››

Красиво и стилно иноксово плато, което ще побере всички вкусни изненади, които сте подготвили за своите гости. Сервирайте смело! Кръглото плато е с високо качество, лесно за употреба, поддръжка и постигане на елегантен вид на трапезата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар